turku kartta
  • Le Soleil Open or Close

    Matkailijantie 2

    www.lesoleil.fi

    Naantalin kylpylässä juhlitaan Rieslingiä koko talon voimin!
    Ravintola Le Soleil tarjoaa teeman mukaisia herkutteluhetkiä. Soleilissa kannattaa makustella myös sommelierin Riesling- ja Spätburgunder-suosituksia kattavalta viinilistalta muiden skandinaavisten ruokaherkkujemme kera.

    Thai Garden tarjoaa lämpimän tulisen à la carte -menun, johon sommelierimme on valinnut herkullisen teemaviinin kyyditsemään maistelijan thairuoan kera uusiin makunautintoihin.
    Perheravintola TK’s on tunnelmaltaan rento ja lämminhenkinen. Ravintola tarjoaa ruokaelämyksiä pizzoista pihveihin isommillekin porukoille. Teemaviikoilla TK’ssa voit nauttia runsaan menun antimista sekä lasillisen sommelierimme valitsemaa Riesling-viiniä.
    Lobby Bar sijaitsee Naantalin Kylpylän aulassa ja siellä on mahdollista viihtyä pianomusiikin parissa teemaviinejä tai pieteetillä valmistettuja cocktaileja nauttien. Teemaviikkojen ajan baarimestariltamme on saatavilla sommelierimme valitsemia Riesling- ja Spätburgunder-viinejä laseittain.
    Cafe Romaan on helppo pistäytyä kupilliselle kahvia ja pienelle suolaiselle tai makealle. Teemaviikkojen aikana kahvilaamme voi poiketa rennosti nauttimaan salaattibuffetin antimista sekä lasilliselle sommelierimme suosittelemaa Riesling-viiniä, vaikkapa kevyen lounastapaamisen merkeissä. Saatavilla on myös jälkiruoaksi herkullinen makea kakkupala ja lasi makeaa Rieslingia.

    Naantali Spa to 18.5.2017 klo 19.00 Seaview Lounge

    Weingut Kranz esittäytyy! Tastingissä upea vertikaali talon eri Riesling -viinejä perusviinistä Grosse Lageen. Hinta 20€/hlö ja osallistujia max. 25hlö.

     

     

  • Pinella Open or Close

    Vanha Suurtori 2

    www.pinella.fi

    Pinellassa tarjoillaan viikkojen aikana kolmen ruokalajin viinimenua sekä lisäksi teemaviikkojen aikana sommelierin valitsemia Riesling- ja Spätburgunder-herkkuviinejä laseittain, niin kauan kuin viiniä riittää. Baariimme voi myös teemaviikoilla rennosti poiketa pruuvaamaan viinejä,  jonka kylkeen voi maistella baarimenun antimia.

    Ravintolan menu vaihtuu usein. Listalla on korkealuokkaisista, sesongin mukaisista raaka-aineista valmistettuja annoksia. Menut on luotu niin, että raikkaus ja maut ovat pääosassa. Ruoat valmistetaan itse alusta loppuun ravintolan keittiössä. Herkulliset annokset heijastelevat maailmalla vallitsevia ajankohtaisia trendejä ja yhdistelevät makuja eri kulttuurien ja keittiöiden innoittamana. Lounas tai illallinen pylväikön ja vanhojen kiviseinien suojassa sykähdyttää. Keittiömestarina Pinellassa toimii Johanna Suomela ja sommelierina Jenni Malmberg.

    Menu Weingut Kranz

    Paistettua kampasimpukkaa, myskikurpitsaa ja parmankinkkua
    Stekta pilgrimsmusslor med pumpa och parmaskinka
    Pan fried scallops with butternut squash and parma ham

    Ilbesheim Riesling trocken 2015 12cl

    xxx

    Paistettua hanhenrintaa, munakoisopyreetä, purjoa ja tummaa inkiväärikastiketta
    Pan stekt gås bringa med äggplanta puré, purjolök och mörkt ingefärsås
    Pan fried goose breast with aubergine pure, leek and dark ginger sauce

    Ilbesheimer Arzheimer am Fürstenweg Spätburgunder trocken 2013 16cl

    xxx

    Metsämansikkaa ja raparperia
    Smultron med rabarber
    Wild strawberry and rhubarb

    Riesling Auslese 2011 8cl

    Menu 46€/hlö / Viinipaketti 29€/hlö

    Lisäksi:

    Pinella to 11.5.2017 klo 19.00 Puubaarissa

    Weingut Kranz esittäytyy! Tastingissä viisi eri viinitalon tuotetta ja hinta 15€/hlö. Osallistujia max. 25hlö.

     

  • Ravintola Mami Open or Close

    Linnankatu 3

    www.mami.fi

    Mamissa Riesling & Spätburgunder -viikkoja vietetään 16. – 20.5.2017.

    Marko Rauhalan ja Mikko Piipposen isännöimä mutkaton, 10-vuotias Mami satsaa viikkojen aikana Pfalzin alueen huippurieslingeihin joita on tarjolla parsan ja äyriäisten kera. Valittavana on 5 ruokalajin menu ja siihen sopiva viinipaketti tai annoksia erikseen, jokaiselle annokselle löytyy oma makupalettia täydentävä viini.

    Keskiviikkona 17.5. ostereita avaamassa tuttu turkulainen eli ihana Antti Vahtera. Kevään raikkain kokonaisuus löytyy Mamista. Pfalzin Weingut Karl Schaeferin Rieslingit ja Spätburgunder hyväilevät toivottavasti auringonpaisteisen Turun taivaan alla ja kevät saa jo tosissaan tulla Aurajokirantaan.

    Viineistä vastaa Marjo-Riitta Heinonen ja perjantaina 19.5. klo 18.00 on myös mahdollista osallistua Viinitien Antti Paasosen ohjaamaan tasting-tilaisuuteen.

    Mami on jo perinne turkulaisille, hyvää ja yksinkertaista ruokaa maukkain viinein höystettynä. Salin ihanat tytöt ja keittiön komiat pojat täydentävät kokonaisuuden - tätä ei voi ohittaa.

  • Ravintola Viinille Open or Close

    Humalistonkatu 6

    www.viinille.fi

    Viiniravintola Viinille tarjoaa jälleen laadukkaita maisteluita Rieslingin ja Spätburgunderin ympärillä. Maisteluiltaan sisältyy niin kuohuvaa, valkoista ja punaista sekä tietenkin myös makeaa. Runsas maistelulautanen kruunaa makunautinnon. Tastingien vetäjänä toimii viinien maahantuoja Kirsi Hassler.

    Viinilistaa on laajennettu Riesling- ja Spätburgunder-viinien osalta viikkojen ajaksi ja suositusviinit on luonnollisesti valittu ko. rypäleistä. Viineihin on myös yhdistetty mukavaa pientä purtavaa, jotka täydentävät makuja.

  • E.Ekblom Open or Close

    Läntinen Rantakatu 3

    www.eekblom.fi

    R&SB-viikoilla Ekblomilla nautitaan kaikille tuttu menu Jannen Kattilasta, kuinkas muuten kuin rieslingiä ja spätburgunderia komppaamalla! Laseittain myytävien R&SB-viinien määrä on tänäkin vuonna laaja ja laadukas: kohota malja Sektiä, seikkaile eri viinialueiden halki ja päätä lumoutuen Beerenauleseen. - Wunderschön!

     

  • Ravintola Smör Open or Close

    Läntinen Rantakatu 3

    www.smor.fi

    R&SB-viikkojen ajan Smörissä hemmotellaan asiakasta Keittiömestarin 4 ruokalajin Yllätysmenulla, minkä lähtökohtana ovat tietysti upeasti ruokaan yhdistettävät, monipuoliset riesling- ja spätburgunder-viinit. Lisäksi tarjolla on laajennettu valikoima R&SB-viinejä laseittain. - Viel Gesundheit und Freude!

     

  • Tintå Open or Close

    Läntinen Rantakatu 9

    www.tinta.fi

    Viisivuotias Tintå kantaa niinikään Vuoden viiniravintola-titteliä. Tintåa on kiitelty tunnelmallisuudesta ja erinomaisesta ruoasta. Huolella toteutettu viinilista sisältää yli sata viiniä ympäri maailmaa. Täällä palvelevat muun muassa sommelier Lena Modig ja ravintolapäällikkö Jaana Heilimö.

    Tintåssa Riesling&Spätburgunder -viikoilla voit maistella viinejä Saksan eri viinialueilta sommelierimme Lena Modigin valitsemasta laajasta listasta ja näitä kaikkia viinejä myymme myös laseittain! Viinien kera keittiömestarimme Marko Jaakkola ja Tintån keittiötiimi on kehittänyt erikoisannoksia herkkusuille, joiden raaka-aineina mm. kotimaista siikaa, Fiskarsin ilmakuivattua kinkkua, kevään parsaa ja raparperia.

    1700-luvulla Tintån paikalla toimi hevostalli, jonka jäänteitä alkuperäinen tiiliseinä ja kaariovi ovat. Ympärivuotinen terassi houkuttelee ainutlaatuisella jokimaisemallaan.

  • Mat & Vinbar Tårget Open or Close

    Linnankatu 3a

    www.matbar.fi

    Turun jokirannassa sijaitsevassa ravintola Tårgetissa yhdistyy rennolla tavalla ruokaravintola ja viini- & cocktailbaari. Ravintola tarjoaa monipuolisen ruokalistan.
    Keittiömestarimme Satu Iivonen on uusinut ja rakentanut keväisen menun, jota pääsee nauttimaan jo 11.4. alkaen. Luvassa on mm. parsaa ja raparperia, Rieslingin kavereita.

    Viinikellarissamme on jo entuudestaan hyvä ja melko laaja valikoima saksalaisia viinejä ja erityisesti Rieslingejä useilta eri alueilta. Viikkojen kunniaksi olemme toki hankkineet valikoimiimme myös hienoja ja harvinaisempia vuosikertoja sekä laadukasta Sektiä.

    Viiden ruokalajin Menu Tårgetille on Rieslingviikkojen ajan tarjolla viinipaketti tarkkaan valituista saksalaisista viineistä. Viineistämme vastaa sommelierimme Sonja Ivanoff, joka on ehdottomasti saksalaisten viinien suuri fani, joka kertoo ja neuvoo mielellään viinien valinnassa.

    Luvassa on myös Riesling-tasting viikkojen aikana. Sekä ehdottomasti koettava: Perjantai 19.5.: kuohuviiniterassi. Tarjolla Raumlandin, Solterin ja Dautelin kuohuviinejä.

  • Panimoravintola Koulu Open or Close

    Eerikinkatu 18

    www.panimoravintolakoulu.fi

    Riesling ja Spätburgunder viikot Koulussa
    Mukana menossa Viinitupa, Pub ja Piha.

    Viikkojen aikana matkataan Saksan eri viinialueilla Moselissa,
    Badenissa, Nahessa, Pfalzissa jne.

    Tule nauttimaan viineistä ja Koulun keittiön antimista, esimerkiksi
    Vohvelia, sokerisuolattua lohta ja hauenmätiä 10€/12€
    Paahdettua kuhaa ja simpukkavoivaahtoa 25€

    La 14.5. 2016 klo 17 Riesling & Spätburgunder -tasting (4 + 2 kpl)

    -kaksikymmentä ekaa mahtuu mukaan

    - ilmoittautumiset ke 11.5. mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
    taetingin hinta 25€

  • Ravintola Karu Open or Close

    Aurakatu 3

    www.ravintolakaru.fi

    Karu on ravintola, jonka menu koostuu laadukkaan sushin lisäksi vaihtuvista izakaya-annoksista. Izakaya on japania ja tarkoittaa maanläheistä ja rentoa paikkaa, jossa voi nauttia viiniä sekä syödä hyvää ruokaa. Izakaya kuvaakin Karun syvintä olemusta. Tämä yhdistettynä kivenkovaan ammattitaitoon sekä haluun tehdä hyvää ja kaunista takaa harmonisen lopputuloksen.

    Viinimme valitaan huolella pientuottajilta, jotka suhtautuvat työhönsä samalla intohimolla kuin me. Luonnonmukaisesti ja biodynaamisesti valmistetut viinit muodostavat pohjan viinilistallemme. Mitäpä sitä hyvää tuotetta ylimainostamaan, joten säästäkää vettä, juokaa viiniä!

    Pieteetillä valmistettu ruoka sekä loistava juoma, kaunistelematon miljöö yhdistettynä ystävälliseen palveluun, ilman turhaa jäykistelyä, takaavat upeat puitteet viihtymiseen.

    Riesling viikkojen menu onkin suunniteltu viiniemme ympärille, jolloin saamme luotuoa nautinnollisen yhteyden menussa ruuan ja viinin välille.