RS19 KARTAT TURKU
 
KLIKKAA RAVINTOLAN NIMEÄ ALLA NIIN SAAT LISÄÄ TIETOA!
  • Ludu Open or Close

    Linnankatu 17

    www.ludu.fi

     

  • M Kitchen & Café Open or Close

    Itäinen Rantakatu 4-6

    http://mbakery.fi/mkitchencafe

    M Kitchen & Cafessa on tarjolla Riesling-viikkojen ajan saksalaisen DR. H.Thanisch Erben Müller-Burggraefferin sekä Dr. Pauly-Bergweillerin viinitalojen viinejä.

    M Kitchen & Cafessa järjestetään osana Riesling-viikkoja Riesling-viinitasting pe 17.5. klo 19 alkaen. Illan aikana päästään maistelemaan saksalaisen Dr. H.Thanisch Erben Müller-Burggraefferin sekä Dr. Pauly-Bergweillerin viinejä ja näihin sopivia makupaloja. Dr.H Thanischin ja Dr. Pauly-Bergweillerin viinit tulevat Moselin alueelta.
    Riesling-tastingin viinit tulee maistattamaan Vingruppenin edustaja, joka tietää viineistä kaiken tietämisen arvoisen.

    Viinitastingin Riesling-viinit:
    Dr Pauly-Bergweller Riesling Extra Trocken (kuohuviini)
    Dr Pauly-Bergweller Riesling Trocken
    Dr Pauly Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett (makea viini)

    Dr Thanisch Riesling Feinherb
    Dr Thanisch Wehlener Sonnenuhr Riesling Spätlese trocken
    Viinien kanssa on tarjolla makupala-lautanen joka sisältää rapuskagenin L, sokerisuolattua lohta ja paahdettua seesamia L,G, ricottajuustoa ja pinaattipestoa G, valkohomejuustoa ja marinoitua päärynää L,G, MBakeryn leipää L,M
    Tasting kestää noin kaksi tuntia.

    Tastingin hinta 35€/hlö ja mukaan mahtuu 40 henkilöä.
    Sitovat ilmoittautumiset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

     

  • Mat & Vinbar Tårget Open or Close

    Linnankatu 3a

    www.matbar.fi

    Turun jokirannassa sijaitsevassa ravintola Tårgetissa yhdistyy rennolla tavalla ruokaravintola ja viini- & cocktailbaari. Keittiömestarimme Satu Iivonen on uusinut ja rakentanut keväisen menu, jonka kylkeen olemme valinnut laajan valikoiman herkullisia ja upeita saksalaisia viinejä ja kaikkia niitä herkkuja saa Riesling ja Spätburgunder-viikkojen ajan myöskin laseittain.

    Tervetuloa herkuttelemaan!

  • Pinella Open or Close

    Vanha Suurtori 2

    www.pinella.fi

    Ravintola Pinella tarjoaa nautinnollisia makuelämyksiä hyvän ruoan ystäville, jotka arvostavat ravintolan ainutlaatuista historiaa ja miljöötä Turun vanhimpana ravintolana.
    Herkulliset annokset pohjaavat skandinaaviseen keittiöön ja menulta löytyy Pinellassa jo 40-, 50- ja 60-luvulla tarjoiltuja klassikoita, jotka on tuotu tähän päivään. Pinella sijaitsee Aurajoen rannalla, Vanhan Suurtorin kupeessa.

    Riesling- ja Spätburgunder viikkojen aikana Pinellassa on tarjolla mm. seuraavien viinitalojen ja alueiden viinejä:

    -        Von Winnig, Pfalz

    -        Andreas Schmitges, Mosel

    -        Weingut Peter Kriechel, Ahr

    -        Weingut Meyer-Näkel, Ahr

    -        Franz Hahn, Pfalz

     

    Lisäksi Pinellassa vierailee Helsingin ravintola Demosta sommelier Severi Lukkarinen pitämässä tastingin.Severi on ehtinyt urallaan työskentelemään viinien parissa myös mm. Olossa, Emossa, Boulevard Socialissa ja Mechessä. 

    Olemme  käyneet  keskustelua viinin ja ruoan yhdistämisestä ko. ajankohtana ja Severillä onkin tähän liittyen jo hyviä ajatuksia: 

    "Riesling että spätburgunder lukeutuvat kiistatta saksan 
    kruununjalokiviin. Yhdistäisin Moselin hapokkaan, raikaan ja hedelmäisen 
    riesling esimerkiksi ankkapastramin kanssa.
    Paistetun Forellin kanssa sopii Ahrin hapokkaampi, rustiikkisempi ja 
    pyöreämpi spätburgunder.” 

  • Ravintola Bassi Open or Close

    Läntinen Rantakatu 9

    www.bassi.fi

    Parsa, riesling ja kevät, mikä yhdistelmä!

    Ravintola Bassi Turku osallistuu nyt ensimmäistä kertaa kevään herkullisimpaan viinitapahtumaan eli Riesling-viikkoihin. Samaan aikaan Bassissa toteutetaan parsaviikot 10.5-25.5.

    - Rapsakka Saksan riesling sopii kuin nakutettu kevään herkkujen, kuten parsa- ja kala-aterioiden kumppaniksi! Pehmeä Spätburgunder eli pinot noir taas sopii punaista vaihtoehtoa hamuavalle, sanoo Bassin viinimestari Marjo Heinonen.

    Hän on suunnitellut Bassin riesling-viikkojen juomalistan yhdessä Vinetum Oy:n Key Account Manager Mauno Rovamaan kanssa.

    Bassissa onkin mahdollisuus kokea rieslingin monimuotoisuus ja se, miten eri alueiden rieslingit eroavat toisistaan. Tarjolla on seuraavien viinitalojen tuotteita:

    Weingut Schloss Vollrads, Rheingau
    • Weingut Thörle, Rheinhessen
    • Maximin Grünhaus, Mosel

    Viinejä pääsee maistelemaan myös tasting-illoissa ravintola Bassissa maanantaina 13.5 ja tiistaina 14.5 klo 18.

    Luvassa paljon riesling-tietoutta ja maisteltavana kuusi eri rieslingiä!

    Tastingin kesto n. 1,5 h ja sen hinta on 45 €/hlö.
    Hintaan sisältyy viinien lisäksi pieni smörrebröd-maistelulautanen.

    Linkki: https://lahjakortti.bassi.fi/

    Samaan aikaan järjestettävien Bassin parsaviikkojen teemalistalta löytyy kermainen parsakeitto yhdistettynä Bassin skageniin ja parsarisottoa, sinisimpukoita ja samppanjavaahtoa sisältävä annos sekä grillattua parsaa kylmäsavustetun kirjolohen ja hollandaise-kastikkeen kera. Halutessaan annoksista voi koota myös menun.

    Parsa-annoksia on myynnissä sekä lounaalla että iltaisin.

    Parsaviikkojen annokset:

    Kermainen parsakeitto ja Bassin skagenia (L, saa myös G) 13,50 €
    Parsarisottoa, sinisimpukoita ja samppanjavaahtoa (L, G) 19,50 €
    Grillattua parsaa, kylmäsavustettua kirjolohta ja hollandaise-kastiketta (L, G) 14,50 €
    Raparperi-frangipanea ja mansikkajäätelöä (L) 9,50 €

    Tee pöytävaraus www.bassi.fi

     

     

     

  • Ravintola Karu Open or Close

    Aurakatu 3

    www.ravintolakaru.fi

    Izakayan inspiroimassa Karussa valmistamme ruokaa sekä japanilaista että aasialaista keittiötä kunnioittaen, mutta Karun omalla tyylillä. Haluamme luoda uniikin elämyksen huolella valmisteltujen annosten ja tunnelman kautta. Ruokalista koostuu jaettavista annoksista, sisältäen mereneläviä, lihaa, kasviksia ja tietenkin sushia. Tarkkaan hiottu juomalistamme sisältää mm. pientuottajien viinejä, laadukkaita sakeja ja ”käsityö-cocktaileja”.

     

     

     

  • Ravintola Mami Open or Close

    Linnankatu 3

    www.mami.fi

    Ravintola Mami on vuonna 2007 perustettu tyyliltään klassinen kortteliravintola. Mami sijaitsee jokirannassa vähätorilla Turun tuomiokirkon läheisyydessä.

    Mamin ruokalista elää sesongin raaka-aineiden mukaisesti Riesling-viikon ruokalistakin tulee täyttymään kevään herkuista esim. ostereita, parsaa ja kampasimpukkaa.
    Viinit on erikseen valittu eripuolilta saksan viinialueita täydentämään viinilistaamme.

    Tervetuloa meidän kanssa viettämään riesling-viikkoa!

     

     

  • Ravintola Nooa Open or Close

    Läntinen Rantakatu 57

    www.ravintolanooa.fi

    Ravintola NOOA tarjoilee Riesling & Spätburgunder viikoilla neljän ruokalajin Menu NOOAn viinimenussa upeita ja tarkkaan valittuja saksalaisia viinejä. Kyseiset viinit ovat tarjolla myös laseittain! Sydämellisesti tervetuloa maistamaan ja nauttimaan!