tampere kartta
  • Ravintola Näsinneula Open or Close

    Särkänniemi

    www.sarkanniemi.fi/nasinneula

    Ravintola Näsinneulassa vietetään valtakunnallisia Saksan Riesling&Spätburgunder -viikkoja hieman pidennetysti neljän viikon ajan 8.5.-5.6.2017. Tarjolla on teeman mukainen menu:

    Maalaisterriiniä ja päärynächutneyta
    Schmitges Spätburgunder Rose Brut,
    Andreas Schmitges, Mosel

    Valkoista parsaa ja paahdettua kukkakaalia
    C.A.I. Riesling 2014, Immich-Batterieberg, Mosel

    Haudutettua kuhaa ja rakuunaa
    Raja Riesling 2013, Viinitie, Pfalz

    Kookosvanukas ja mansikkaa
    Burgberg Auslese Riesling 2010, Schlossgut Diel, Nahe
    Menu 56 € Viinipaketti 43 €

    Lisäksi vietämme viini-iltaa Viinitien Toni Immasen johdolla keskiviikkona 17.5.2017 klo 18:00.
    Aiheena Raja-Rieslingin eri vuosikerrat.

    Mikä on Raja Rieslingin syntytarina?
    Miksi Raja Riesling on saksalainen viini, vaikka rypäleet ovat kasvaneet Ranskassa?
    Mitkä ovat Raja Rieslingin vuosikertojen erot?

    Muun muassa näihin kysymyksiin saatte vastauksen
    keskiviikkona 17.5.2017 klo 18:00 Ravintola Näsinneulassa.

    Viinitien Toni Immanen tulee viemään teidät tastingissä saksalaisen
    Raja Rieslingin saloihin, jossa maistellaan kolmea eri
    Raja Rieslingin vuosikertaa. Tastingin jälkeen tarjoillaan Saksan Riesling- ja Spätburgunder-teemaviikkojen neljän ruokalajin menu viineineen.

    Tasting ja teemamenu suositusviineineen 99 € (norm. 119 €)
    Tastingin hinta ilman ruokailua 20 € (kesto noin 1h)

    Osallistuminen tastingiin edellyttää pöytävarausta, joka kannattaakin tehdä hyvissä ajoin, sillä paikkoja on rajoitetusti. Varaukset numerosta 0207130234. Aikaa tastingiin ja ruokailuun on hyvä varata noin 3 tuntia.

    Tervetuloa viettämään rentoa iltaa hyvän viinin ja ruuan parissa!

  • Gastropub Tuulensuu Open or Close

    Hämeenpuisto 23

    www.gastropub.net/tuulensuu

    ”Tuomme Saksasta kaikilta 13 laatuviinialueelta viinejä. Vaihtuvan oman tuontijuomavalikoimamme lisäksi tarjoamme laajan valikoiman laatujuomia, jotka on valittu yhteistyössä maahantuojien kanssa,” ravintoloitsija Sami Lappalainen toteaa. Riesling & Spätburgunder-viikoilla Tuulensuussa on tarjolla huikea valikoima erilaisia viinejä Saksan eri alueilta, kaikki tietysti lasitarjoilussa. Lisäksi tapahtuman yhteyteen laaditaan varta vasten maistelumenu viineineen.

    Gastropub Tuulensuu on tunnelmallinen seurusteluravintola Tampereen Hämeenpuistossa. Tuulensuun sijainti, tunnelmallinen miljöö, rauhallinen taustamusiikki ja asiantunteva palvelu takaavat laatua arvostavien asiakkaiden viihtyvyyden.

     

  • Ravintola Henriks Open or Close

    Satamakatu 7

    www.henriks.fi

    Henriksissä tarjolla Riesling viikkojen ajan 3 ruokalajin raikkaan keväinen parsamenu.

    Alkuun tarjotaan Ihanaa Schmitgesin rapsakkaa Cremantia Brutia.
    Kuivien ja puolikuivien Rieslingien ystäviä hemmotellaan niinikään Schmitgesin puolikuivalla Riesling Feinherbillä ja
    kuivemmalla vaihtoehdolla Schmitges Grauschiefer 2016.
    Punaisena vaihtoehtona Weingut Neissin lihaisa Spätburgunder.

    Henriks on avoinnaRiesling viikkojen ajan ti-to 11-21, pe-la 11-22.

    ”Rennon tyylikkäästi ravintola Henriksissä” on vanhassa uusrenessanssitalossa sijaitsevan ravintolan motto. Bistro Henriksin kokit yhdistelevät ennakkoluulottomasti ranskalaisen keittiön tekniikoita suomalaiseen lähiruokaan.

    Henriksin viinit valitaan tukemaan ruokaelämystä ja ravintolan rentoon tunnelmaan sopii myös pistäytyä lasilliselle. Riesling& Spätburgunder -viikoilla Henriks tarjoaa makuhermoja hiveleviä viinin ja ruoan yhdistelmiä.

    Henriksin taustalla vaikuttaa vuosikymmeniä alalta kokemusta niittänyt Saara Sinivuori. Saaran kokemus yhdessä nuorekkaan henkilökunnan kanssa muodostaa Henriksin dynaamisen tiimin.

  • Champagne Bar Santé Open or Close

    Hatanpään valtatie 2

    www.champagnebarsante.fi

    Champagne bar Santé on tyylikäs samppanja / viinibaari Tampereen ydinkeskustassa. Tarjolla vain parasta: Saksan huipputuottajien kuplivat rieslingit ja spätburgunderit, myös laseittain maisteltavana.


     

  • Masuuni Open or Close

    Hatanpään valtatie 1

    www.masuuni.fi

    Ravintola Masuunissa on tarjolla Riesling&Spätburgunder -viikkojen ajan neljän ruokalajin menu, jossa ruokien suositusviineinä on tietysti riesling ja spätburgunder -viinit. Lisäksi kyseisiä viinejä saa ostettua laseittain niin ruokailun yhteydessä kuin Masuunin baarista.

    Ravintola Masuuni on Rotisseurs-kilvin varustettu ravintola, joka tarjoaa suomalaista, itse tehtyä, selkeää ja hyvänmakuista ruokaa. 
Masuuni on ravintola jossa kaikki tehdään itse, rennosti mutta tyylikkäästi. Tervetuloa kokemaan makuelämyksiä!

  • Ravintola C Open or Close

    Rautatienkatu 20

    www.ravintola-c.fi

    C:n teemana on tänä vuonna Rieslingin ja Spätburgunderin kaunis liitto ruuan kanssa. 

     

  • Hella & Huone Open or Close

    Salhojankatu 48

    www.hellajahuone.fi

    H&H Riesling ja Spätburgunder-viikot 8-20.5.2017

    Hella & Huone tarjoaa teemaviikoilla 4 ruokalajin menun yhdistettynä Rheinhessen-alueen Volker Raumland Sekthaus -viineihin. Tänä vuonna painotetaan erityisesti saksalaisia kuohuviinejä.

    Hella & Huoneen loihtima menu

    Alkuruoka:

    Kampasimpukkaa, sydänsalaattia ja piparjuurta

    Raumland Cuvée Marie-Luise Blanc de Noir Brut

    Pääruoka

    Hiillostettua siikaa, keltajuurta ja merikorallia

    Raumland Cuvée Marie-Luise Blanc de Noir Brut

    Glaseerattua karitsansydäntä ja saksanpähkinää

    Raumland Cuvée Katharina Blanc de Noir Brut

    Jälkiruoka

    Raparperiä, vaniljaa ja minttua

    Raumland Riesling Brut

    Hinta 55 €
    Juomapaketti 40 €

    Menu saatavilla 11-13.5.2017 ja 18-20.5.2017

    Tervetuloa!


     

  • Finlaysonin Palatsi Open or Close

    Kuninkaankatu 1

    www.finlaysoninpalatsi.com

    Finlaysonin Palatsi tarjoaa 5.5 alkaen

    Valkoista parsaa Hollandaise
    Ylikypsää porsaan potkaa, Späztleä ja hapankaalia
    Mansikka-raparperi parfait ja tuoreita mehustettuja mansikoita
    Hinta 43€.

    Menuun täydentää mainion Pfalzin Hainfeldistä ponnistavan Borell-Diehlin tuottamat laadukkaat Rieslingit ja Spätburgunderit!

     

  • Kitchen & Bar Dabbal Open or Close

    Yliopistonkatu 44

    www.dabbal.fi

    Ravintola Dabbal tarjoilee pohjoisen luonnon antimet ainutlaatuisina makuelämyksinä, jotka hivelevät myös silmää. Tätä intohimoa tukemaan on
    valittu loistavat Riesling & Spätburgunder viinit. Viinilistaltamme löytyy 94 eri viiniä. Lisänä ravintola Dabbalissa on tarjolla erilaisia viinitastingeja. Seuraa kotisivujamme.

    Lisäksi: 19.5. klo 18 Weingut Stefan Winter, Rheinhessen - Wine Makers' Dinner

    Weingut Stefan Winterin viinitilan edustaja kertoo viinitilan viineistä ja kuulumisista jonka jälkeen Dabbalin keittiömestari esittelee illan menuun.

    Illallisen hinta on viineineen 73€/ hlö. 40 ensimmäistä ilmoittautunutta mahtuu mukaan.
    Viinitilan edustaja on koko illallisen ajan paikalla jolloin häntä voi halutessaan jututtaa.

    Illan menuu viineineen.

    Keittiön tervehdys
    Dittelsheimer Riesling Kalkstein

    Alkuruoka: Parsaa ja sitruunaa
    Dittelsheimer Weissburgunder

    Pääruoka: Ankkaa kahdella tavalla, omenaa ja varhaiskaalia
    Dittelsheimer Spätburgunder

    Jälkiruoka:Raparperia, valkosuklaata ja roibosteetä
    Weingut Stefan Winterin kellarin aarre

    Dabbalin Riesling- ja Spätburgunderviikkojen tasting-paketit

    Nyt on loistava mahdollisuus tulla maistelemaan Riesling & Spätburgunder -viikkojen kunniaksi Ravintola Dabbalin saksalaisia Riesling- ja Spätburgunder-viinejä. Viinejä voi saapua maistelemaan yksitellen tai ennalta suunniteltuina maistelukokonaisuuksina. Tervetuloa!

     

     

  • Deli 1909 & Wine Bar Open or Close

    Puutarhakatu 11

    www.gastropub.net/deli1909

     

  • Ravitsemisliike Aisti Open or Close

    Hallituskatu 19

    www.aistiravintola.fi

    Maalaishenkisen Ravitsemisliike Aistin menussa on raikkaan rapsakoita, mineraalisiakin saksalaisia rieslingejä keväisen kuplivina sesongin tuotteiden, mm. parsan ja raparperin kera.

    Tervetuloa herkuttelemaan aistikkaasti astetta parempaan kioskiin Hämeenpuiston kupeeseen Tampereen Työväen teatterin kortteliin!

    Aistissa tarjoillaan viikkojen aikana muun muassa seuraavaa menuta:

    RIESLING MENU

    Turskan poskea & veripalttua
    ***

    Lohifileetä, suolaheinäkastiketta &
    parsaflan
    ***

    Parsaa, raparperia, mansikkaa

    Menu 38€

  • Ravinteli Bertha Open or Close

    Rautatienkatu 14

    www.bertha.fi