RS19 KARTAT HELSINKI
 
KLIKKAA RAVINTOLAN NIMEÄ ALLA NIIN SAAT LISÄÄ TIETOA!
  • Carelia Open or Close

    Mannerheimintie 56

    www.ravintolacarelia.fi

    Riesling & Spätburgunder- viikkoja varten olemme valinneet Carelian viinilistalle entistäkin kattavamman valikoiman viinejä Saksan eri alueilta ja tuottajilta. 

    Tiedustelut ja varaukset: (09)2709 0976 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

     

  • Juuri Open or Close

    Korkeavuorenkatu 27

    www.juuri.fi

    Juuren johtoajatuksena on, että perinteet tulee pelastaa päivittämällä ne osaksi tätä päivää ja Helsingin kukoistavaa ruokakulttuuria. Parhaiden kotimaisten raaka-aineiden ansiosta käsissämme on makuja, jotka eivät kalpene vertailussa muiden maiden aarteiden rinnalla.

    Ravintolan erikoisuuksia ovat Sapakset, maistiaisannokset, jotka ammentavat vaikutteensa kotimaisesta ruokaperinteestä sekä sesongeista. 

    Juuren juomat toteuttavat samaa filosofiaa kuin ruoka ja jatkavat sen viitoittamalla polulla. Tämä tarkoittaa viinien osalta artesaanituottajien ja luonnonmukaisesti valmistettujen viinien suosimista, oluissa tietenkin itseoikeutetusti kotimaisten pienpanimoiden nostamista jalustalle. Suomalaisen juomakulttuurin kehittäminen ja eteenpäinvieminen on yksi Juuren porukan intohimoista, minkä vuoksi ravintola hinnoittelee tuotteensa omalla tavallaan.

     

  • Kosmos Open or Close

    Kalevankatu 3

    www.kosmos.fi

    Kosmoksessa nautitaan saksalaisia viinejä koko vuoden, mutta Riesling & Spätburgunder-viikoilla on monipuolisempi kattaus myös erikoisuuksia. Menulle valikoitui Weingut Toni Jost Rheingausta vuosikerralla 2015. Cecilia Jost tulee luotsaamaan tastingin torstaina 23.5. Olet tervetullut maistelemaan viinejä ruuan kanssa tai ilman.
    Tiedustelut ja varaukset 09 647255 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

    Kosmoksen

    Saksan viiniviikko
    Tysk vinvecka
    German Wine Week

    Menu 48,-

    Parsakeittoa, kuhaa ja karhunlaukkaa
    Sparrissoppa med gös och ramslök
    Asparagus Soup with Zander and Ramsons

    ¤¤¤

    Yön yli kypsennettyä poron osso bucoa, hiillostettuja kasviksia,
    yrttimausteista spätzleä ja puolukka-karviaisgremolataa
    Över natt bräserad osso buco på ren med halstrade grönsaker,
    örtsmaksatt spätzle och lingon- och krusbärsgremolata
    Over night braised Osso buco of Reindeer with charred Vegetables
    Herb seasoned Spätzle and Gremolata of Lingonberries and Gooseberries

    ¤¤¤

    Kaiserschmarrn - karamellisoitua ”pannukakkua”
    paahdettua pähkinää, rieslingillä marinoitua omenaa ja aprikoosia
    ja kastiketta kondensoidusta maidosta ja jugurtista
    Kaiserschmarrn – karamelliserad ”pannkaka” med rostade nötter,
    rieslingmarinerad äpple och aprikos samt sås på kondenserad mjölk och yoghrt
    Kaiserschmarrn – caramelized ”panncake” with roasted Nuts,
    Apple and Apricot marinated with Riesling
    and Sauce of condensed Milk and Yogurt

    Tervetuloa nauttimaan!

     

     

     

     

     

  • Latva Open or Close

    Pohjoinen Makasiinikatu 9

    latva.fi

    Saisiko olla lasillinen luomusamppanjaa? Olit sitten kuplivien, punaisten, valkoisten tai ohraisten ystävä, löydät Latvasta pientuottajien valmistamia juomia moneen makuun. Mikäli etsit välttävän makuista massalaatuista bulkkitavaraa, saatat pettyä − muutoin viihdyt paremmin kuin hyvin Latvan juomien parissa, jotka se on valinnut listalleen.

    Latva syntyi Juuren ravintoloitsijoiden Jarkko Myllymäen ja Ilja Björsin halusta siirtää Juuren filosofia olohuonemaiseen baariin, jossa kotimaiset pienpanimo-oluet, cocktailit ja viinit paiskaavat luontevasti kättä.

  • Nokka Open or Close

    Kanavaranta 7 F

    www.ravintolanokka.fi

    Kevään herkullisin viinitapahtuma - Riesling & Spätburgunder -Viikot!

    Ravintola Nokan tiimi ja sommelier Inari Mattsson toivottavat sinut lämpimästi saksalaisten laatuviinien äärelle!

  • Passio Open or Close

    Kalevankatu 13

    www.passiodining.fi

    Passio tarjoaa viikkojen aikana tapansa mukaan 3- tai 5-ruokalajin suussa sulavat yllätysmenut, joihin on harkiten valittu oman maahantuonnin kautta tulevat Ahrin, Moselin ja Rheinhessenin viinit. Nyt kannattaa viimeistään tulla maistamaan kevään herkkuja.

     

  • Ravintola Aito Open or Close

    Museokatu 29

    ravintola-aito.fi


     

  • Ravintola Eevert Open or Close

    Ratakatu 9

    http://www.eevert.fi/news/riesling-viikot/  

    Ravintola Eevert tarjoaa Riesling & Spätburgunder -viikkojen aikana upeita, laadukkaita ja ainutlaatuisia
    saksalaisia viinejä, mm. Riesling Erstes Gewächs 2010, Alte Reben Qualitätsweine trocken 2016, sekä
    Riesling Auslese 2011. Näiden ja muiden arvostettujen viinien ympärille Eevertin keittiömestari on
    suunnitellut menun, joka hurmaa kevään raikkailla herkuilla. Lisäksi meillä on joka päivä menun alkuun
    mahdollisuus kolmen erilaisen Rieslingin Riesling tastingiin, jossa tarjolla mm. Maximin Grünhausin, Riesling
    Sekt. Hieno osoitus siitä, että Riesling-rypäleestäkin voi tehdä myös hienostuneita kuohuviinejä.

    Tervetuloa Eeverttiin nauttimaan laajasta kattauksesta saksalaisia viinejä ja herkullisesta Riesling & Spätburgunder
    viikkojen erikoismenusta!

    MENU

    Parsaa, ketunleipää ja appelsiiniä
    ***
    Siikaa, korvasieniä ja varhaisperunaa
    ***
    Kevätkananpoikaa, raparperiä ja naattikasviksia
    ***
    Mansikkaa, valkosuklaata sekä kuusenkerkkää

    Menu / 48€

    Suositusviinit menulle 42€

    Riesling tasting (3 viiniä) 14€

    Eevert tarjoaa erityisesti viinejä seuraavilta tiloilta: 

    Schloss Vollrads  

    Maximin Grünhaus

    Weingut Thörle 

    Lue lisää viineistä ja tapahtumasta : http://www.eevert.fi/news/riesling-viikot/

    www.eevert.fi

    Ratakatu 9,00120 Helsinki

    Ota yhteyttä meihin ja varaa pian pöytäsi: 020 741 3011, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

     

     

     

  • Ravintola Kuu Open or Close

    Töölönkatu 27

    www.ravintolakuu.fi

     

  • Ravintola Zinnkeller Open or Close

    Meritullinkatu 25

    www.zinnkeller.fi


    Aidon ja rehellisen saksalaisen ruoan, viinin ja oluen nimeen vannova Zinnkeller on toiminut Helsingin Kruunuhaassa jo vuodesta 1980. Perinteitä vaaliva, maukas ja rakkaudella valmistettu ruoka, huolella valitut viinit ja oluet sekä rento meininki ovat saattaneet ravintolan miltei kulttimaineeseen. Ravintoloitsija Wolfgang Wiegandin vahvat kontaktit Saksaan näkyvät sekä viini-, olut-, että ruokalistalla, ja ravintola tuokin itse maahan kaikki viininsä ja osan raaka-aineista. Zinnkeller on liputtanut jo pitkän aikaa saksalaisten puna- ja valkoviinien puolesta, ja sen suureksi iloksi saksalaiset punaviinit alkavat vihdoin saada jalansijaa Suomessa. Ravintolapäällikkönä Zinnkellerissä toimii Wolgangin tytär Nina Wiegand.

    Herzlich Willkommen!

  • Restaurant Jord Open or Close

    Kamppi, 5. krs

    www.restaurantjord.fi

     

  • Restaurant Salutorget Open or Close

    Pohjoisesplanadi 15

    www.salutorget.fi

     

  • Roster Helsinki Open or Close

    Pohjoisesplanadi 17

    www.rosterhelsinki.com

    Me Roster Helsingissä tarjoilemme saksalaisia Rieslingejä ympäri vuoden, mutta Riesling & Spätburgunder -viikkoja kunnioitamme kuitenkin erityisesti omistamalla noille viineille oman aukeaman viinilistaltamme. Listamme G.G.-osiosta löytyy pelkästään Grosses Gewächs Rieslingejä ja Spätburgundereita Saksasta. Meillä voi nauttia näitä viinejä joko rennosti baarissa istuen, tai sitten pitkän kaavan mukaan herkutellen. Valinta on sinun!

  • Sushibar & Wine Open or Close

    Freda: Fredrikinkatu 42

    Korjaamo: Töölönkatu 51 b 

    Uudenmaankatu: Uudenmaankatu 15

    Kauppakeskus Citycenter: Kaivokatu 8, 2.kerros

    www.sushibar.fi

    Sushibar+Winen Riesling ja Spätburgunder viikot ovat 6.5-20.6.2019. Eli hieman pidemmät kuin viralliset viikot.

    Sushibar + Wine ravintoloissa pääset nauttimaan tuoreesta sushista, loistavista pientilaviineistä ja taiteesta, omissa persoonallisissa kaupunginosissaan. Sushibar + Wine tarjoaa aina tuoretta ja paikan päällä käsintehtyä sushia sekä makuihin sopivia erinomaisia viinejä. Tuoreus, laatu, erinomaiset maut, tyyli ja uniikki kulttuurimiljöö ovat ne ominaisuudet, jotka tekevät Sushibar + Winesta erityisen.

    Sushibareissa on laajempi Riesling-lista ajalla 6.5-20.6. Muutama Spätburgenderikin mahtuu joukkoon. Ruokalista vaihtuu 21.5 ja tulossa on ihania keväisiä makuja mm. parsaa.

    Tässä listaus viineistä:

    Karl Schaefer Sekt Blanc de Noir, Pfalz, pullomyynnissä

    Rebholz Riesling vom Muschelkalk, Pfalz, pullommynnissä

    Schlossgut Diel Riesling Trocken, Nahe, laseittain

    Koehler-Ruprecht Riesling Kabinett Halbtrocken, Pfalz, laseittain

    Immich-Batterieberg Engelwehr Riesling Kabinett Trocken, Mosel, laseittain

    X-Berg Pinot Noir Rosé, Pfalz, laseittain

    Shelter Winery Lovely Lilly Pinot Noir, Baden, laseittain

     

    Tervetuloa lounaalle, illalliselle tai poikkea vaikka viinilasilliselle!

  • Vinkkeli Open or Close

    Pieni Roobertinkatu 8

    www.ravintolavinkkeli.fi

    Keväinen menu ja värikäs kattaus saksalaisia viinejä Ravintola Vinkkelissä

    Ravintola Vinkkeli tarjoaa vierailleen Riesling & Spätburgunder -viikkojen aikana keväisen menun ja kirjavan kattauksen persoonallisia saksalaisia viinejä.

  • Werner Open or Close

    Bulevardi 12

    www.ravintolawerner.fi

    Rakastamme Rieslingiä Wernerissä ja nyt keväällä haluamme kokeilla myös muita Saksassa kasvavia lajikkeita kuten Silvaneria, Weisser Burgunderia ja Scheurebea. Miten aromaattisesta Scheurebesta tehty PET NAT -kuohuviini yhdistyy Harjun makkaratehtaan keväiseen makkara-annokseen tai 2014 vuosikerran Weisser Burgunder kokonaisena avotulella grillattuun kalaan? Tänä vuonna olemme laittaneet tarmomme viini-ruoka -yhdistelmiin.