helsinki kartta
  • Carelia Open or Close

    Mannerheimintie 56

    www.ravintolacarelia.fi

    Vanhaan tapaan koko toukokuun 2017 ajan  iso joukko rieslingiä tarjolla, yhteensä yli 70 viiniä. Muun muassa Stefan Vetterin vivaihteikkaat viinit!
    Menut sorvataan rieslingille sopiviksi. Myös minitastingeja tarjolla hintaan 15-30 euroa! Kokeile!

  • Ravintola Zinnkeller Open or Close

    Meritullinkatu 25

    www.zinnkeller.fi

    Aidon ja rehellisen saksalaisen ruoan, viinin ja oluen nimeen vannova Zinnkeller on toiminut Helsingin Kruunuhaassa jo vuodesta 1980. Perinteitä vaaliva, maukas ja rakkaudella valmistettu ruoka, huolella valitut viinit ja oluet sekä rento meininki ovat saattaneet ravintolan miltei kulttimaineeseen. Ravintoloitsija Wolfgang Wiegandin vahvat kontaktit Saksaan näkyvät sekä viini-, olut-, että ruokalistalla, ja ravintola tuokin itse maahan kaikki viininsä ja osan raaka-aineista. Zinnkeller on liputtanut jo pitkän aikaa saksalaisten puna- ja valkoviinien puolesta, ja sen suureksi iloksi saksalaiset punaviinit alkavat vihdoin saada jalansijaa Suomessa. Ravintolapäällikkönä Zinnkellerissä toimii Wolgangin tytär Nina Wiegand.

    Herzlich Willkommen!

  • Gastrobar Emo Open or Close

    Kasarminkatu 44

    www.emo-ravintola.fi

  • Ravintola Aito Open or Close

    Museokatu 29

    ravintola-aito.fi

    Aitossa nautitaan jälleen neljän ruokalajin menusta. Baarissamme voi käydä maistamassa myös monia muita saksalaisia herkkuja!

     

  • Latva Open or Close

    Korkeavuorenkatu 25

    latva.fi

    Saisiko olla lasillinen luomusamppanjaa? Olit sitten kuplivien, punaisten, valkoisten tai ohraisten ystävä, löydät Latvasta pientuottajien valmistamia juomia moneen makuun. Mikäli etsit välttävän makuista massalaatuista bulkkitavaraa, saatat pettyä − muutoin viihdyt paremmin kuin hyvin Latvan juomien parissa, jotka se on valinnut listalleen.

    Latva syntyi Juuren ravintoloitsijoiden Jarkko Myllymäen ja Ilja Björsin halusta siirtää Juuren filosofia olohuonemaiseen baariin, jossa kotimaiset pienpanimo-oluet, cocktailit ja viinit paiskaavat luontevasti kättä. Ravintolapäällikköna toimii baarimestari Jesse Auvinen ja sommelierinä Pilvi Pursiainen, jonka käsialaa ovat Latvan ja Juuren viinilistat. Pääpaino listalla on pienten tuottajien luomu- ja biodynaamisissa viineissä. Latvan lounas pähkinänkuoressa: simppeliä, mutta herkullista!

  • Nokka Open or Close

    Kanavaranta 7 F

    www.ravintolanokka.fi

    Ravintola Nokassa koittaa kepeä kesäkausi, kun uusi ruokalista starttaa pian vapun jälkeen! Raikkaiden keväisten makujen ja kotimaisten pientuottajien raaka-aineiden viereen viinimestari Elina Turunen on valinnut pelkästään saksalaisia viinejä. Painotus on nuorissa viinintekijöissä, ja esillä on myös monet muutkin rypäleet kuin vain Riesling ja Spätburgunder. Nokassa saksalaisten viinien viikot kestävät toukokuun alusta juhannukseen asti, joten Katajanokalla saksalaisia viinejä ja kellarin aarteita pääsee maistelemaan koko alkukesän ajan!

    Nokassa suunnitellaan sinulle myös yllätysohjelmaa, joten pysy mukana!

  • Grotesk Open or Close

    Ludviginkatu 10

    www.grotesk.fi

     

  • Juuri Open or Close

    Korkeavuorenkatu 27

    www.juuri.fi

    Juuren johtoajatuksena on, että perinteet tulee pelastaa päivittämällä ne osaksi tätä päivää ja Helsingin kukoistavaa ruokakulttuuria. Parhaiden kotimaisten raaka-aineiden ansiosta käsissämme on makuja, jotka eivät kalpene vertailussa muiden maiden aarteiden rinnalla.

    Ravintolan erikoisuuksia ovat Sapakset, maistiaisannokset, jotka ammentavat vaikutteensa kotimaisesta ruokaperinteestä sekä sesongeista. 

    Juuren juomat toteuttavat samaa filosofiaa kuin ruoka ja jatkavat sen viitoittamalla polulla. Tämä tarkoittaa viinien osalta artesaanituottajien ja luonnonmukaisesti valmistettujen viinien suosimista, oluissa tietenkin itseoikeutetusti kotimaisten pienpanimoiden nostamista jalustalle. Suomalaisen juomakulttuurin kehittäminen ja eteenpäinvieminen on yksi Juuren porukan intohimoista, minkä vuoksi ravintola hinnoittelee tuotteensa omalla tavallaan. Juuren ja Latvan viinit valitsee sommelier Pilvi Pursiainen.

     

  • Passio Open or Close

    Kalevankatu 13

    www.passiodining.fi

    Passio tarjoaa viikkojen aikana tapansa mukaan 3- tai 5-ruokalajin suussa sulavat yllätysmenut, joihin on harkiten valittu oman maahantuonnin kautta tulevat Ahrin, Moselin ja Rheinhessenin viinit. Nyt kannattaa viimeistään tulla maistamaan kevään herkkuja.

     

  • Ravintola Smyg Open or Close

    Eerikinkatu 2

    www.smyg.fi

    Smyg tarjoaa oleskelutiloissaan saksalaisia Rieslingejä sekä Spätburgundereita 8.5 - 27.5 välisenä aikana -20% listahinnoista.

    Smyg tarjoaa myös mahdollisuutta maistaa kahta saksalaista Rieslingiä, jolloin voi verrata joko kahden viinin makeutta, kahta eri laatuviinialuetta, tai kahta eri vuosikertaa.

    Viikkojen upean chef’s menun kanssa tarjotaan klassista viininmaistelupakettia tai vaihtoehtoisesti menun kanssa yhteensopivia Riesling ja Spätburgunder -viinejä.

  • Sushibar & Wine Open or Close

    Freda: Fredrikinkatu 42

    Korjaamo: Töölönkatu 51 a-b 

    Uudenmaankatu: Uudenmaankatu 15 

    www.sushibar.fi

    Sushibar + Wine ravintoloissa pääset nauttimaan tuoreesta sushista, loistavista pientilaviineistä ja taiteesta, omissa persoonallisissa kaupunginosissaan. Sushibar + Wine tarjoaa aina tuoretta ja paikan päällä käsintehtyä sushia sekä makuihin sopivia erinomaisia viinejä. Tuoreus, laatu, erinomaiset maut, tyyli ja uniikki kulttuurimiljöö ovat ne ominaisuudet, jotka tekevät Sushibar + Winesta erityisen.

    Sushibareissa on laaja Riesling-lista.

    Tervetuloa lounaalle, illalliselle tai poikkea vaikka viinilasilliselle!

  • Werner Open or Close

    Bulevardi 12

    www.ravintolawerner.fi

    Riesling-viikkojen kunniaksi ravintola Werner on ottanut laajan valikoiman Rheingaulaisen Georg Breuerin tuotteita. Viinit löytyvät listalta 9-20.5 välisenä aikana. Valikoimassa on kuohuvaa, kuivaa ja makeaa. Wernerin mutkattomaan tyyliin sopien juomia yhdistellään menuuseen, voit valita lasillisin iltapalan yhteydessä tai jakaa pullollisen pöytäseurueesi kanssa.

  • Vinkkeli Open or Close

    Pieni Roobertinkatu 8

    www.ravintolavinkkeli.fi

    Kaartinkaupungissa historiallisessa kiinteistössä toimiva ruoka- ja viiniravintola Vinkkeli tarjoaa nuorten yrittäjien tuoreen näkövinkkelin ravintolaelämykseen. Tarjonnan ytimessä ovat välitön tunnelma, tinkimättömästi valmistetut klassikkoannokset ja pieteetillä valitut viinit.

    Kodikas Vinkkeli on matalan kynnyksen klassikkoravintola, jossa voi nauttia juhlavan päivällisen, syödä rauhallisen lounaan tai pistäytyä nopealle iltapalalle.

    Vinkkelin takana ovat keittiömestarit Olli Marttila ja Matti Vesikkala sekä sommelier Antti Uusitalo, jotka ovat työskennelleet pitkään yhdessä legendaarisissa helsinkiläisravintoloissa.

    Ravintoloitsijat uskovat klassiseen ruoanlaittoon, laadukkaisiin raaka-aineisiin ja sesonkiajatteluun. Klassikoihin pohjautuvaa keittiötä täydentää ajatuksella koottu viinilista, johon on poimittu laadukkaita, alkuperää peilaavia viinejä.

  • Kosmos Open or Close

    Kalevankatu 3

    www.kosmos.fi

    Kosmos juhlii riesling- ja spätburgunderviikkoja kahden tuottajan kanssa.

    8.-13.5. menu rakentuu Weingut Faubelin viinien ympärille. Useita palkintoja ja kunniamainintoja voittanut herra Gerd Faubel Pfalzista vierailee Kosmoksessa tiistaina 9.5. Vierailun aluksi kello 16 on tunnin kestävä tasting (hinta 20,- paikkoja rajoitetusti) jonka jälkeen Faubel jää seurustelemaan asiakkaiden kanssa illan ajaksi.

    15.-20.5. vuorossa on persoonallinen Weingut Heymann-Löwenstein Moselista. Tilan isäntä Reinhard Löwenstein vierailee meillä torstaina 18.5., jolloin ensin on kello 16 tasting ja sen jälkeen vapaamuotoista seurustelua osallistujien kanssa.

    Lisäksi tapahtuman ajan tarjolla on erillinen Riesling- ja Spätburgunder-lista, josta löytyy herkkuja ja helmiä.

    Ensimmäisen viikon Weingut Faubel -menu 42,-

    Mustekalaa ja Tiikerirapua, latva-artisokka-parsasalaattia
    Bläckfisk och Tiger räkor med kronärtskocks- och sparrissallad
    Squid and Tiger Shrimps with Globe Artichoke and Asparagus Salad

    ***

    Kaniininrilletteä ja paistettua kaniininfileetä, yrteillä maustettua
    kevätkaali- ja sienipaistosta
    Kaninrillette och stekt kaninfilé med smörslungad örtsmaksatt
    säsongens kål och svampar
    Rabbit terrine and fried Fillet of Rabbit with Herb seasoned
    Seasons Cabbage and Mushroom Hash

    ***

    Haudutettua raparperia, pehmeää marenkia ja lakkacrumblea
    Pocherad rabarber med mjuk maräng och hjortroncrumble
    Poached Rhubarb with soft Meringue and Cloudberry Crumble

    Maikammer Riesling Sekt Brut, Faubel, Pfalts 55,- /75 cl 8,80 / 12 cl

    2016 Maikammer Kirchenstück Riesling trocken, Faubel, Pfalts 58,- /75cl 9,30 / 12cl

    2013 Maikammer Immengarten Spätburgunder trocken, Faubel, Pfalts 62,- /75 cl 10,- / 12cl

    2015 Maikammer Heiligenberg Riesling auslese, Faubel, Pfalts 59,- /75cl 9,50 / 12cl

    Toisen viikon Weingut Heymann-Löwenstein menu 42,-

    Parsamoussea ja kirjolohenmätiä talon näkkileivällä
    ja pikkelöityjä kasviksia
    Sparrismousse och rengbåglaxrom på husets knäckebröd
    med picklade grönsaker
    Asparagus Mousse and Roe of Rainbow Trout on houses
    crisp bread with pickled vegetables

    ***

    Porsasta neljällä tapaa ja rieslingissä haudutettua
    hapankaalia
    Gris på fyra sätt med riesling bräserad surkål
    Pork Four Ways with Riesling braised Sauerkraut

    ***

    Uuniomenajäätelöä, marinoitua omenaa ja rusinoita, unikonsiemen-
    touille, karamellipähkinää ja rommisiirappia
    Ugnäppelglass med marinerad äppel och russin, vallmofrötouille,
    karamelnötter och romsirap
    Baked Apple Ice Cream with marinated Apple and Raisins, Poppy
    Seeds Touille and Rhum Syrup

    2015 Schieferterassen trocken, Riesling, Heymann-Löwenstein, Mosel 59,- /75cl 9,50 / 12cl

    2013 Pinot Noir von Schiefer, Heymann-Löwenstein, Mosel 99,- /75 cl 15,90 / 12cl

    2004 Auslese Röttgen, Heymann-Löwenstein, Mosel 66,- /37,5cl 14,10 / 8cl

  • Roster Helsinki Open or Close

    Pohjoisesplanadi 17

    www.rosterhelsinki.com

    Me Roster Helsingissä tarjoilemme saksalaisia Rieslingejä ympäri vuoden, mutta Riesling & Spätburgunder -viikkoja kunnioitamme kuitenkin erityisesti omistamalla noille viineille oman aukeaman viinilistaltamme. Listamme G.G.-osiosta löytyy pelkästään Grosses Gewächs Rieslingejä ja Spätburgundereita Saksasta. Meillä voi nauttia näitä viinejä joko rennosti baarissa istuen, tai sitten pitkän kaavan mukaan herkutellen. Valinta on sinun!

  • Restaurant Jord Open or Close

    Kamppi, 5. krs

    www.restaurantjord.fi

     

  • GLO Hotel Kluuvi Open or Close

    Kluuvikatu 4

    www.glohotels.fi

     GLO Hotel Kluuvi, lifestyle -hotelli Helsingin keskustan parhaalla paikalla tarjoaa korkealuokkaiset puitteet yöpymiseen, herkutteluun, kokouksiin sekä suureen ja pieneen juhlaan.

    Ravintola GLOBE vie sinut jännittävälle makumatkalle Välimeren maisemiin. Ravintola on avoinna lounasaikaan klo. 11.00–14.00, jolloin tarjoillaan keittiöpäällikkö Joseph Youssefin välimerellinen lounas. Iltaisin ravintola palvelee asiakkaita ma-la klo 17.00–23.00.

  • Ravintola OX Open or Close

    Pieni Roobertinkatu 13

    www.restaurantox.fi