Helsingin kartta
 
KLIKKAA RAVINTOLAN NIMEÄ ALLA NIIN SAAT LISÄÄ TIETOA!
  • Carelia Open or Close

    Mannerheimintie 56

    www.ravintolacarelia.fi

    Riesling & Spätburgunder- viikkoja varten olemme valinneet Carelian viinilistalle entistäkin kattavamman valikoiman viinejä Saksan eri alueilta ja tuottajilta. Viikkojen aikana meillä on tarjolla vaihtuva Saksan viinien mini-tasting, jossa esittelemme mm. Moselilaisen Schloss Lieserin, Rheingaun alueen Eva Fricken ja Frankenin alueelta tulevan Stefan Vetterin viinejä. 20 euron mini-tasting sopii aperitiiviksi ennen ruokailua tai sen voi saapua nautiskelemaan viinibaarin puolelle, kun itselle parhaiten sopii.

    Riesling & Spätburgunder –viikkojen innoittamana pidämme perjantaina 18.5. klo 18 Grosses Gewächs tastingin, jossa maistellaan Schloss Lieserin viisi eri klassista GG palstaa vuodelta 2016.

    Maistelussa ovat:

    Riesling Niedeberg Helden Trocken GG 2016

    Riesling Wehlener Sonnenuhr Trocken GG 2016

    Riesling Graacher Himmelreich Trocken GG 2016

    Riesling Brauneberger Juffer Trocken GG 2016

    Riesling Bernkasteler Doctor Trocken GG 2016

    Hinta tastingille on 35€ ja mukaan mahtuu 24 nopeinta. Tiedustelut ja varaukset: (09)2709 0976 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

     

  • Kosmos Open or Close

    Kalevankatu 3

    www.kosmos.fi

    Ravintola Kosmoksessa herkutellaan Riesling & Spätburgunder -viikoilla seuraavilla menuilla:

    Riesling-viikko 1:

    2015 Illusion Eins Sekt Brut, Meyer-Näkel, Ahr 84,-/75cl 13,50/12cl

    Menu 48,-

    Jokirapuhyytelö, parsasalaattia ja parmesaanivinegrettiä
    Kräft i gelé, sparrissallad och parmesanvinägrette
    Crayfish in Aspic, Asparagus Salad and Parmesan Vinaigrette

    ***

    Escabeche-liemessä haudutettua kuhaa, sahramilla maustettua kukkakaali-
    pyreetä, lämmintä perunasalaattia ja vaaleaa riesling-kastiketta
    Gös pocherad I escabeche-spad, saffranssmaksatt blomkålspuré,
    varm potatis salad och ljus rielingsås
    Fillet of Zander poached in Escabeche Savoury Sauce, Saffron seasoned
    Cauliflower Purée, Hot Potato Salad and light Riesling Sauce

    ***

    Raparperi-pannacotta, raparperisorbetti, paahdettua valkosuklaata
    ja marenkia
    Rabarber-pannacotta med rabarbersorbet, rostad vit choklad
    och maräng
    Rhubarb Panna Cotta with Rhubarb Sorbet, roasted White Chocolate
    and Meringue

    2016 Riesling les Jardins, Domaine Ostertag 58,- /75cl 9,30 / 12cl

    2008 J2 Riesling, Herrgottspfad, Becker Landgraf, Rheinhessen 76,- /75cl 12,20 / 12cl

    2004 Auslese Röttgen, Heymann-Löwenstein, Mosel 14,10/ 8cl 66,-/37,5cl

    Riesling-viikko 2:

    2015 Illusion Eins Sekt Brut, Meyer-Näkel, Ahr 84,-/75cl 13,50/12cl

    Menu 48,-

    Hiillostettua yrttimarinoitua parsaa ja jättiravunpyrstö
    Halstrad örtmarinerad sparris med jätteräksstjärta
    Charred Herb marinated Asparagus with Prawn Tail

    ***

    Sorsarilletteä ja sorsanrintaa, korvasienillä täytetty kaalikääryle,
    tummaa lintukastiketta ja spätzleä
    Andrillette och andbröst med kåldolma fylld med murklor,
    mörk fågelsås och spätzle
    Rillette and Breast of Mallard with Cabbage Roll stuffed with False Morel,
    Dark Poultry Sauce and Spätzle

    ***

    Kirsikkafinancier, vadelmaa ja Münster-juustoa
    Körsbärsfinancier med hallon och Münster-ost
    Cherry Financier with Raspberries and Münster Cheese

    2015 Illusion Eins Blanc de Noir Meyer-Näkel, Ahr 72,- /75 cl 11,60 / 12cl

    2016 ”Blauschiefer” Spätburgunder, Meyer-Näkel, Ahr 85,- / 75cl 13,60 / 12cl

    2016 ”S” Spätburgunder, Meyer-Näkel, Ahr 90,- / 75cl 14,40 / 12cl

     

    Herkullisten kevätmenuiden lisäksi perjantaina 18.5. kello 17.00 VindirektinJanne Marin pitää tastingin otsikolla Rieslingin monet kasvot.
    Torstaina 24.5. kello 18.00 Weingut Meyer-Näkelin Dörte Näkel saapuu Saksasta Ahrin alueelta maistattamaan kuuluisia viinejään.

    Molempien tastingien hinta on 30,-. Tastingeissä on harvinaisuuksia, joita ei ole muutoin tarjolla.
    Tervetuloa relaamaan töiden jälkeen tai nauttimaan muuten vain hyvistä, harvoin tarjolla olevista viineistä.

  • Nokka Open or Close

    Kanavaranta 7 F

    www.ravintolanokka.fi

    Kevään herkullisin viinitapahtuma - Riesling & Spätburgunder -Viikot! Ravintola Nokan osalta viikot alkavat tiistaina 15.5. ja kestävät aina torstaihin 21.6.2018 saakka.

    Olemme valinneet huikean kattauksen huipputuottajien viinejä laseittain tarjottavaksi. Kaikki viinit ovat luonnonmukaisesti tuotettuja ja mukana on mm. Immich Batteriebergin, Karl Schaeferin, Clemens Buschin ja Weingut F. Beckerin viinejä.

    Riesling on loistava ruokaviini, jossa on kiistatonta hienostuneisuutta. Tyylikkääseen yleisvaikutelmaan yhdistyy myös särmikkyyttä, joka ilmenee viinin hapokkuutena. Nokan Menu Greenin Nokkosohukaisille on valittu suositusviiniksi Knebel Von den Terassen Riesling, johon on vaikea olla hullaantumatta.

    Saksalaiset punaviinit ovat tähän mennessä olleet suomalaiselle hieman vieraampia. Nyt tulemistaan tekee Spätburgunder eli tunnetummin Pinot Noir. Nykyiset makutrendit ovat Spätburgunderille otollisia. Enää ei välttämättä haluta vain tuhteja, tanniinisia punaviinejä, vaan modernin ja kevyemmän keittiön kumppaniksi halutaan usein myös kevyempiä viinejä.
    Spätburgunderia kuvataan usein termein sametinpehmeä, metsämarjainen ja kirsikkainen, ja siinä on hieman makeutta sekä hedelmäisyyttä. Shelter Wineryn Spätburgunder sopii erinomaisesti Nokka Menun Wanhatuvan ankan seuraksi.

    Ravintola Nokan tiimi ja sommelier Inari Mattsson toivottavat sinut lämpimästi saksalaisten laatuviinien äärelle!

  • Passio Open or Close

    Kalevankatu 13

    www.passiodining.fi

    Passio tarjoaa viikkojen aikana tapansa mukaan 3- tai 5-ruokalajin suussa sulavat yllätysmenut, joihin on harkiten valittu oman maahantuonnin kautta tulevat Ahrin, Moselin ja Rheinhessenin viinit. Nyt kannattaa viimeistään tulla maistamaan kevään herkkuja.

     

  • Ravintola Aito Open or Close

    Museokatu 29

    ravintola-aito.fi

    Aitossa mennään tänä vuonna Stefan Winterin tahtiin. Winemakers Dinner järjestetään torstaina 17.5., jolloin Stefan on itse paikalla. Neljän ruokalajin menu + viinit 98 €.
    VDP-viinitila Stefan Winteriltä tulee viikoille Rieslingin ja Spätburgunderin lisäksi myös muita upeita viinejä.

    Baarissamme voi käydä maistamassa myös monia muita saksalaisia herkkuja!

     

  • Ravintola Zinnkeller Open or Close

    Meritullinkatu 25

    www.zinnkeller.fi

    Zinnkeller Riesling- Spätburgunder MENU

    Riesling brut
    ****
    Geeistes Spargelsüppchen
    Kylmä parsakeitto
    ***
    Zanderfilet mit sc.hollandaise
    Stangenspargel, neuen Kartoffeln
    Kuhafilettä,hollandaiskastike
    parsa ja varhaisperunaa
    ***
    Rinderfilet.Morchelsauce
    Spargelragout,Hasselback-Kartoffeln
    Naudansisäfilettä, krovasienikastike
    parsamuhennosta,hasselback-peruna
    ***
    Spargel-Thymian-Pannacotta
    Erdbeer-Spargelsalat
    Parsa-timjami-pannacotta
    maniskka-parsa-salaatti
    ***
    Kaffee
    Kahvi
    Siegerrebe Beeremauslese

    38.00 €

    Aidon ja rehellisen saksalaisen ruoan, viinin ja oluen nimeen vannova Zinnkeller on toiminut Helsingin Kruunuhaassa jo vuodesta 1980. Perinteitä vaaliva, maukas ja rakkaudella valmistettu ruoka, huolella valitut viinit ja oluet sekä rento meininki ovat saattaneet ravintolan miltei kulttimaineeseen. Ravintoloitsija Wolfgang Wiegandin vahvat kontaktit Saksaan näkyvät sekä viini-, olut-, että ruokalistalla, ja ravintola tuokin itse maahan kaikki viininsä ja osan raaka-aineista. Zinnkeller on liputtanut jo pitkän aikaa saksalaisten puna- ja valkoviinien puolesta, ja sen suureksi iloksi saksalaiset punaviinit alkavat vihdoin saada jalansijaa Suomessa. Ravintolapäällikkönä Zinnkellerissä toimii Wolgangin tytär Nina Wiegand.

    Herzlich Willkommen!

  • Restaurant Boulevard Social Open or Close

    Bulevardi n°6

    www.boulevardsocial.fi

    Boulevard Social Helsingin kauneimman puistokadun, Bulevardin, varrella tarjoaa ainutkertaisen yhdistelmän Kreikan, Libanonin, Tunisian, Marokon ja muiden Välimeren ympäristön maiden puhtaita,
    perinteisiä makuja kekseliäällä tavalla yhdisteltynä. Ravintolan pelkistetty bistroympäristö on suunniteltu tuomaan ravintolassa vietettyjen hetkien pääosaan rakkaudella valitsemamme maut sekä
    lautasilla että laseissa!

    Riesling-viikolla saatavilla on mielenkiintoinen, vaihtuva valikoima Saksan huipputuottajien parhaista viineistä laseittain, joista osa tarjoillaan Coravin -metodia hyödyntäen. Tarjolla on niin vanhempia kuin
    tuoreempia vuosikertoja, jotka sopivat nautittavaksi sellaisenaan sekä välimerellisten annostemme parina!

    VARAUKSET: www.boulevardsocial.fi / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 010 322 9387

     

  • Restaurant Bronda Open or Close

    Eteläesplanadi 20

    www.ravintolabronda.fi

    Bronda tuo modernin brasserie-ruoan ja rennon, kansainvälisen tunnelman keskelle Helsinkiä. Makumaailmamme perustuu Euroopan keittiösuurvaltojen Ranskan, Espanjan ja Italian aromeihin.
    Laajalta viini- ja samppanjalistalta löytyy useiden arvostettujen tuottajien ainutlaatuisia vuosikertoja asiakkaidemme herkuteltavaksi.

    Riesling-viikkojen aikana Brondassa viininystävät pääsevät tutustumaan Saksan Rheinhessenista saapuvan huipputuottaja Georg Fogtin viinien saloihin. Saamme tämän huipputuottajan tällöin
    vierailulle Brondaan ja järjestämme torstaina 17.5. Winemaker's Dinnerin sekä perjantaina 18.5. Speed Tasting -tilaisuuden. Näiden tapahtumien lisäksi tarjoilemme mielenkiintoisen kattauksen Riesling- ja
    Spätburgunder-tuottajien viinejä koko teemaviikon ajan.

    TORSTAI 17.5. 18:00 WINEMAKER'S DINNER

    Nautimme illan aikana upean viiden ruokalajin illallisen, jonka jokaiselle annokselle on valittu sen makuja täydentävä Georg Fogtin viinin. Samalla viinintekijä itse kertoo lisää maisteltavista viineistä
    sekä tarinastaan ja viinintuotannon filosofiastaan.
    Hinta: 97 eur (viinien osuus 37 eur)

    PERJANTAI 18.5. 17:30 & 18:45 SPEED TASTING

    Speed Tastingin aikana maisteltavien viinien lisäksi kuulemme Georg Fogtin kiehtovan tarinan sekä lisää hänen viinintuotannon filosofiastaan. Samalla nautimme tastingissa maisteltaviin viineihin sopivia
    Brondan snackeja.

    Tasting sisältää neljä viiniä (6cl/viini) sekä neljä snackia.
    Hinta: 29 eur (viinien osuus 9 eur)

    VARAUKSET
    Molempiin tapahtumiin on rajallinen määrä paikkoja, joten varaus kannattaa tehdä pian sähköpostitse
    Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse 010 322 9388. Tilaisuudet maksetaan paikan päällä.

  • Restaurant Farang Open or Close

    Ainonkatu 3

    www.farang.fi

    Farang on perinteikkään Helsingin Taidehallin tiloissa sijaitseva moderni kaakkoisaasialainen ravintola, jossa tarjoilemme ainutlaatuisia ja autenttisia Kaakkois-Aasian makuja. Michelin-opas on myöntänyt
    Farangille useana vuonna peräkkäin Bib Gourmand -merkinnän osoituksena erinomaisesta hintalaatusuhteesta, näin myös tänä vuonna. Eksoottiset maut, vankka ammattitaito aasialaisista keittiöistä,
    rento fiilis ja upea ympäristö luovat puitteet elämykselliseen makumatkaan ja kokonaisvaltaiseen hyvään oloon.

    Farangissa herkuttelemme teemaviikon aikana sesongin Bankgruai -maistelumenun myötä, jolle sommelierimme on suunnitellut teeman mukaiset viinisuositukset. Menulle suunniteltujen viinien lisäksi
    Riesling sekä Spätburgunder -helmiä on saatavilla myös laseittain.

    VARAUKSET: www.farang.fi / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 010 322 9385

  • Restaurant Gaijin Open or Close

    Bulevardi 6

    www.gaijin.fi

    Ravintola Gaijin on Tomi Björckin ja Matti Wikbergin toinen ravintola, joka vie makumatkalle Pohjois-Aasiaan. Gaijinissa tarjoilemme uniikkeja makuelämyksen yhdistelemällä Japanin, Korean ja Pohjois-Kiinan
    perinteisiä ruokia modernilla tavalla.

    Gaijinissa Riesling-viikkojen aikana nautitaan sommelierimme valitsemia, sesongin Subarashi-maistelumenun makuja täydentäviä teemaviikon viinejä. Lisäksi tarjolla on ainutlaatuisia, teeman mukaisia
    Riesling ja Spätburgunder herkkuja laseittain.

    Irasshaimase eli japaniksi tervetuloa!

    VARAUKSET: www.gaijin.fi / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 010 322 9386

     

  • Restaurant Jord Open or Close

    Kamppi, 5. krs

    www.restaurantjord.fi

     

  • Roster Helsinki Open or Close

    Pohjoisesplanadi 17

    www.rosterhelsinki.com

    Me Roster Helsingissä tarjoilemme saksalaisia Rieslingejä ympäri vuoden, mutta Riesling & Spätburgunder -viikkoja kunnioitamme kuitenkin erityisesti omistamalla noille viineille oman aukeaman viinilistaltamme. Listamme G.G.-osiosta löytyy pelkästään Grosses Gewächs Rieslingejä ja Spätburgundereita Saksasta. Meillä voi nauttia näitä viinejä joko rennosti baarissa istuen, tai sitten pitkän kaavan mukaan herkutellen. Valinta on sinun!

  • Sushibar & Wine Open or Close

    Freda: Fredrikinkatu 42

    Korjaamo: Töölönkatu 51 b 

    Uudenmaankatu: Uudenmaankatu 15

    Kauppakeskus Citycenter: Kaivokatu 8, 2.kerros

    www.sushibar.fi

    Sushibar + Wine ravintoloissa pääset nauttimaan tuoreesta sushista, loistavista pientilaviineistä ja taiteesta, omissa persoonallisissa kaupunginosissaan. Sushibar + Wine tarjoaa aina tuoretta ja paikan päällä käsintehtyä sushia sekä makuihin sopivia erinomaisia viinejä. Tuoreus, laatu, erinomaiset maut, tyyli ja uniikki kulttuurimiljöö ovat ne ominaisuudet, jotka tekevät Sushibar + Winesta erityisen.

    Sushibareissa on laaja Riesling-lista.

    Tervetuloa lounaalle, illalliselle tai poikkea vaikka viinilasilliselle!

  • Vinkkeli Open or Close

    Pieni Roobertinkatu 8

    www.ravintolavinkkeli.fi

    Keväinen menu ja värikäs kattaus saksalaisia viinejä Ravintola Vinkkelissä

    Ravintola Vinkkeli tarjoaa vierailleen Riesling & Spätburgunder -viikkojen aikana keväisen menun ja kirjavan kattauksen persoonallisia saksalaisia viinejä. Klassisten rieslingien ja spätburgundereiden lisäksi herkuttelijat pääsevät maistamaan mineraalisen pirskahtelevaa silvaner-valkoviiniä Frankenin vehreistä maisemista, Weingut Raumlandin kellareissa kypsynyttä raikasta Sekt-kuohuviiniä ja herkän makeaa rieslaner Auslesea Pfalzin viinitarhoilta.

    Ravintola Vinkkelin kevätmenu on tarjolla kahden viikon ajan 14.5.2018-26.5.2018.

  • Werner Open or Close

    Bulevardi 12

    www.ravintolawerner.fi

    Laatuviinin perusta löytyy viinitarhoilta. Wernerin tämän vuoden Riesling- ja Spätburgunder-viikot kestävät koko toukokuun ja keskittyvät viinikasvattajiin. Valitsemamme tuottajat (Eva Fricke, Rebholz, Benedikt Baltes, Julia Bertram, Weingut Leiner) työskentelevät luonnonukaisesti ja intohimoisesti tarhoillaan. Raikkaita ja elegantteja saksalaisia viinejä yhdistellään Wernerin mutkattomaan tyyliin kevään tuoreiden raaka-aineiden kanssa.