helsinki kartta
 • Carelia Open or Close

  Mannerheimintie 56

  www.ravintolacarelia.fi

  Vanhaan tapaan koko toukokuun 2017 ajan  iso joukko rieslingiä tarjolla, yhteensä yli 70 viiniä. Muun muassa Stefan Vetterin vivaihteikkaat viinit!
  Menut sorvataan rieslingille sopiviksi. Myös minitastingeja tarjolla hintaan 15-30 euroa! Kokeile!

 • Ravintola Zinnkeller Open or Close

  Meritullinkatu 25

  www.zinnkeller.fi

  Aidon ja rehellisen saksalaisen ruoan, viinin ja oluen nimeen vannova Zinnkeller on toiminut Helsingin Kruunuhaassa jo vuodesta 1980. Perinteitä vaaliva, maukas ja rakkaudella valmistettu ruoka, huolella valitut viinit ja oluet sekä rento meininki ovat saattaneet ravintolan miltei kulttimaineeseen. Ravintoloitsija Wolfgang Wiegandin vahvat kontaktit Saksaan näkyvät sekä viini-, olut-, että ruokalistalla, ja ravintola tuokin itse maahan kaikki viininsä ja osan raaka-aineista. Zinnkeller on liputtanut jo pitkän aikaa saksalaisten puna- ja valkoviinien puolesta, ja sen suureksi iloksi saksalaiset punaviinit alkavat vihdoin saada jalansijaa Suomessa. Ravintolapäällikkönä Zinnkellerissä toimii Wolgangin tytär Nina Wiegand.

  Herzlich Willkommen!

 • Ravintola Aito Open or Close

  Museokatu 29

  ravintola-aito.fi

  Aitossa nautitaan jälleen neljän ruokalajin menusta. Baarissamme voi käydä maistamassa myös monia muita saksalaisia herkkuja!

   

 • Latva Open or Close

  Korkeavuorenkatu 25

  latva.fi

  Saisiko olla lasillinen luomusamppanjaa? Olit sitten kuplivien, punaisten, valkoisten tai ohraisten ystävä, löydät Latvasta pientuottajien valmistamia juomia moneen makuun. Mikäli etsit välttävän makuista massalaatuista bulkkitavaraa, saatat pettyä − muutoin viihdyt paremmin kuin hyvin Latvan juomien parissa, jotka se on valinnut listalleen.

  Latva syntyi Juuren ravintoloitsijoiden Jarkko Myllymäen ja Ilja Björsin halusta siirtää Juuren filosofia olohuonemaiseen baariin, jossa kotimaiset pienpanimo-oluet, cocktailit ja viinit paiskaavat luontevasti kättä. Ravintolapäällikköna toimii baarimestari Jesse Auvinen ja sommelierinä Pilvi Pursiainen, jonka käsialaa ovat Latvan ja Juuren viinilistat. Pääpaino listalla on pienten tuottajien luomu- ja biodynaamisissa viineissä. Latvan lounas pähkinänkuoressa: simppeliä, mutta herkullista!

 • Nokka Open or Close

  Kanavaranta 7 F

  www.ravintolanokka.fi

  Ravintola Nokassa koittaa kepeä kesäkausi, kun uusi ruokalista starttaa pian vapun jälkeen! Raikkaiden keväisten makujen ja kotimaisten pientuottajien raaka-aineiden viereen viinimestari Elina Turunen on valinnut pelkästään saksalaisia viinejä. Painotus on nuorissa viinintekijöissä, ja esillä on myös monet muutkin rypäleet kuin vain Riesling ja Spätburgunder. Nokassa saksalaisten viinien viikot kestävät toukokuun alusta juhannukseen asti, joten Katajanokalla saksalaisia viinejä ja kellarin aarteita pääsee maistelemaan koko alkukesän ajan!

  Nokassa suunnitellaan sinulle myös yllätysohjelmaa, joten pysy mukana!

 • Grotesk Open or Close

  Ludviginkatu 10

  www.grotesk.fi

   

 • Juuri Open or Close

  Korkeavuorenkatu 27

  www.juuri.fi

  Juuren johtoajatuksena on, että perinteet tulee pelastaa päivittämällä ne osaksi tätä päivää ja Helsingin kukoistavaa ruokakulttuuria. Parhaiden kotimaisten raaka-aineiden ansiosta käsissämme on makuja, jotka eivät kalpene vertailussa muiden maiden aarteiden rinnalla.

  Ravintolan erikoisuuksia ovat Sapakset, maistiaisannokset, jotka ammentavat vaikutteensa kotimaisesta ruokaperinteestä sekä sesongeista. 

  Juuren juomat toteuttavat samaa filosofiaa kuin ruoka ja jatkavat sen viitoittamalla polulla. Tämä tarkoittaa viinien osalta artesaanituottajien ja luonnonmukaisesti valmistettujen viinien suosimista, oluissa tietenkin itseoikeutetusti kotimaisten pienpanimoiden nostamista jalustalle. Suomalaisen juomakulttuurin kehittäminen ja eteenpäinvieminen on yksi Juuren porukan intohimoista, minkä vuoksi ravintola hinnoittelee tuotteensa omalla tavallaan. Juuren ja Latvan viinit valitsee sommelier Pilvi Pursiainen.

   

 • Passio Open or Close

  Kalevankatu 13

  www.passiodining.fi

  Passio tarjoaa viikkojen aikana tapansa mukaan 3- tai 5-ruokalajin suussa sulavat yllätysmenut, joihin on harkiten valittu oman maahantuonnin kautta tulevat Ahrin, Moselin ja Rheinhessenin viinit. Nyt kannattaa viimeistään tulla maistamaan kevään herkkuja.

   

 • Ravintola Smyg Open or Close

  Eerikinkatu 2

  www.smyg.fi

  Smyg tarjoaa oleskelutiloissaan saksalaisia Rieslingejä sekä Spätburgundereita 8.5 - 27.5 välisenä aikana -20% listahinnoista.

  Smyg tarjoaa myös mahdollisuutta maistaa kahta saksalaista Rieslingiä, jolloin voi verrata joko kahden viinin makeutta, kahta eri laatuviinialuetta, tai kahta eri vuosikertaa.

  Viikkojen upean chef’s menun kanssa tarjotaan klassista viininmaistelupakettia tai vaihtoehtoisesti menun kanssa yhteensopivia Riesling ja Spätburgunder -viinejä.

 • Sushibar & Wine Open or Close

  Freda: Fredrikinkatu 42

  Korjaamo: Töölönkatu 51 a-b 

  Uudenmaankatu: Uudenmaankatu 15 

  www.sushibar.fi

  Sushibar + Wine ravintoloissa pääset nauttimaan tuoreesta sushista, loistavista pientilaviineistä ja taiteesta, omissa persoonallisissa kaupunginosissaan. Sushibar + Wine tarjoaa aina tuoretta ja paikan päällä käsintehtyä sushia sekä makuihin sopivia erinomaisia viinejä. Tuoreus, laatu, erinomaiset maut, tyyli ja uniikki kulttuurimiljöö ovat ne ominaisuudet, jotka tekevät Sushibar + Winesta erityisen.

  Sushibareissa on laaja Riesling-lista.

  Tervetuloa lounaalle, illalliselle tai poikkea vaikka viinilasilliselle!

 • Werner Open or Close

  Bulevardi 12

  www.ravintolawerner.fi

  Riesling-viikkojen kunniaksi ravintola Werner on ottanut laajan valikoiman Rheingaulaisen Georg Breuerin tuotteita. Viinit löytyvät listalta 9-20.5 välisenä aikana. Valikoimassa on kuohuvaa, kuivaa ja makeaa. Wernerin mutkattomaan tyyliin sopien juomia yhdistellään menuuseen, voit valita lasillisin iltapalan yhteydessä tai jakaa pullollisen pöytäseurueesi kanssa.

 • Vinkkeli Open or Close

  Pieni Roobertinkatu 8

  www.ravintolavinkkeli.fi

  Kaartinkaupungissa historiallisessa kiinteistössä toimiva ruoka- ja viiniravintola Vinkkeli tarjoaa nuorten yrittäjien tuoreen näkövinkkelin ravintolaelämykseen. Tarjonnan ytimessä ovat välitön tunnelma, tinkimättömästi valmistetut klassikkoannokset ja pieteetillä valitut viinit.

  Kodikas Vinkkeli on matalan kynnyksen klassikkoravintola, jossa voi nauttia juhlavan päivällisen, syödä rauhallisen lounaan tai pistäytyä nopealle iltapalalle.

  Vinkkelin takana ovat keittiömestarit Olli Marttila ja Matti Vesikkala sekä sommelier Antti Uusitalo, jotka ovat työskennelleet pitkään yhdessä legendaarisissa helsinkiläisravintoloissa.

  Ravintoloitsijat uskovat klassiseen ruoanlaittoon, laadukkaisiin raaka-aineisiin ja sesonkiajatteluun. Klassikoihin pohjautuvaa keittiötä täydentää ajatuksella koottu viinilista, johon on poimittu laadukkaita, alkuperää peilaavia viinejä.

 • Kosmos Open or Close

  Kalevankatu 3

  www.kosmos.fi

  Kosmos juhlii riesling- ja spätburgunderviikkoja kahden tuottajan kanssa.

  8.-13.5. menu rakentuu Weingut Faubelin viinien ympärille. Useita palkintoja ja kunniamainintoja voittanut herra Gerd Faubel Pfalzista vierailee Kosmoksessa tiistaina 9.5. Vierailun aluksi kello 16 on tunnin kestävä tasting (hinta 20,- paikkoja rajoitetusti) jonka jälkeen Faubel jää seurustelemaan asiakkaiden kanssa illan ajaksi.

  15.-20.5. vuorossa on persoonallinen Weingut Heymann-Löwenstein Moselista. Tilan isäntä Reinhard Löwenstein vierailee meillä torstaina 18.5., jolloin ensin on kello 16 tasting ja sen jälkeen vapaamuotoista seurustelua osallistujien kanssa.

  Lisäksi tapahtuman ajan tarjolla on erillinen Riesling- ja Spätburgunder-lista, josta löytyy herkkuja ja helmiä.

  Ensimmäisen viikon Weingut Faubel -menu 42,-

  Mustekalaa ja Tiikerirapua, latva-artisokka-parsasalaattia
  Bläckfisk och Tiger räkor med kronärtskocks- och sparrissallad
  Squid and Tiger Shrimps with Globe Artichoke and Asparagus Salad

  ***

  Kaniininrilletteä ja paistettua kaniininfileetä, yrteillä maustettua
  kevätkaali- ja sienipaistosta
  Kaninrillette och stekt kaninfilé med smörslungad örtsmaksatt
  säsongens kål och svampar
  Rabbit terrine and fried Fillet of Rabbit with Herb seasoned
  Seasons Cabbage and Mushroom Hash

  ***

  Haudutettua raparperia, pehmeää marenkia ja lakkacrumblea
  Pocherad rabarber med mjuk maräng och hjortroncrumble
  Poached Rhubarb with soft Meringue and Cloudberry Crumble

  Maikammer Riesling Sekt Brut, Faubel, Pfalts 55,- /75 cl 8,80 / 12 cl

  2016 Maikammer Kirchenstück Riesling trocken, Faubel, Pfalts 58,- /75cl 9,30 / 12cl

  2013 Maikammer Immengarten Spätburgunder trocken, Faubel, Pfalts 62,- /75 cl 10,- / 12cl

  2015 Maikammer Heiligenberg Riesling auslese, Faubel, Pfalts 59,- /75cl 9,50 / 12cl

  Toisen viikon Weingut Heymann-Löwenstein menu 42,-

  Parsamoussea ja kirjolohenmätiä talon näkkileivällä
  ja pikkelöityjä kasviksia
  Sparrismousse och rengbåglaxrom på husets knäckebröd
  med picklade grönsaker
  Asparagus Mousse and Roe of Rainbow Trout on houses
  crisp bread with pickled vegetables

  ***

  Porsasta neljällä tapaa ja rieslingissä haudutettua
  hapankaalia
  Gris på fyra sätt med riesling bräserad surkål
  Pork Four Ways with Riesling braised Sauerkraut

  ***

  Uuniomenajäätelöä, marinoitua omenaa ja rusinoita, unikonsiemen-
  touille, karamellipähkinää ja rommisiirappia
  Ugnäppelglass med marinerad äppel och russin, vallmofrötouille,
  karamelnötter och romsirap
  Baked Apple Ice Cream with marinated Apple and Raisins, Poppy
  Seeds Touille and Rhum Syrup

  2015 Schieferterassen trocken, Riesling, Heymann-Löwenstein, Mosel 59,- /75cl 9,50 / 12cl

  2013 Pinot Noir von Schiefer, Heymann-Löwenstein, Mosel 99,- /75 cl 15,90 / 12cl

  2004 Auslese Röttgen, Heymann-Löwenstein, Mosel 66,- /37,5cl 14,10 / 8cl

 • Roster Helsinki Open or Close

  Pohjoisesplanadi 17

  www.rosterhelsinki.com

  Me Roster Helsingissä tarjoilemme saksalaisia Rieslingejä ympäri vuoden, mutta Riesling & Spätburgunder -viikkoja kunnioitamme kuitenkin erityisesti omistamalla noille viineille oman aukeaman viinilistaltamme. Listamme G.G.-osiosta löytyy pelkästään Grosses Gewächs Rieslingejä ja Spätburgundereita Saksasta. Meillä voi nauttia näitä viinejä joko rennosti baarissa istuen, tai sitten pitkän kaavan mukaan herkutellen. Valinta on sinun!

 • Restaurant Jord Open or Close

  Kamppi, 5. krs

  www.restaurantjord.fi

   

 • GLO Hotel Kluuvi Open or Close

  Kluuvikatu 4

  www.glohotels.fi

   GLO Hotel Kluuvi, lifestyle -hotelli Helsingin keskustan parhaalla paikalla tarjoaa korkealuokkaiset puitteet yöpymiseen, herkutteluun, kokouksiin sekä suureen ja pieneen juhlaan.

  Ravintola GLOBE vie sinut jännittävälle makumatkalle Välimeren maisemiin. Ravintola on avoinna lounasaikaan klo. 11.00–14.00, jolloin tarjoillaan keittiöpäällikkö Joseph Youssefin välimerellinen lounas. Iltaisin ravintola palvelee asiakkaita ma-la klo 17.00–23.00.

 • Ravintola OX Open or Close

  Pieni Roobertinkatu 13

  www.restaurantox.fi