RS19 KARTAT HELSINKI
 
KLIKKAA RAVINTOLAN NIMEÄ ALLA NIIN SAAT LISÄÄ TIETOA!
  • Carelia Open or Close

    Mannerheimintie 56

    www.ravintolacarelia.fi


    Schloss Lieser: Thomas Haag -viinintekijäillallinen 14.5.2019

    Toukokuu on Riesling-viinien aikaa! Riesling-viikkojen iloksi ravintola Carelia saa maineikkaan vieraan Saksan Moselista, kun Schloss Lieser-viinitalon arvostettu viinintekijä Thomas Haag saapuu kertomaan viineistään ja viininvalmistuksesta. Schloss Lieser on tunnettu muun muassa useasta Grosses Gewächs - huippupalstasta, joiden viinejä pääsemme myös maistamaan illallisen aikana!

    Viinintekijäillallisen hinta on 74€ ja siihen sisältyy viisi maistettavaa viiniä sekä viineille suunniteltu kolmen ruokalajin menu.

    Parsaa & Hollandaise-kastiketta

    ***

    Päivän kalaa, korvasientä ja vihreää parsaa

    ***

    Sitruuna-posset, raparperia ja vaahtokarkkia

     

    Lämpimästi tervetuloa!

    Ilmoittautumiset ja tiedustelut:

    Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 09 270 90 976

     

  • Kosmos Open or Close

    Kalevankatu 3

    www.kosmos.fi

    Kosmoksessa Riesling & Spätburgunder -viikot 13.5.-1.6.2019!

    Kosmoksessa nautitaan saksalaisia viinejä koko vuoden, mutta Riesling & Spätburgunder-viikoilla on monipuolisempi kattaus myös erikoisuuksia. Menulle valikoitui Weingut Toni Jost Rheingausta vuosikerralla 2015. Cecilia Jost tulee luotsaamaan tastingin torstaina 23.5. Olet tervetullut maistelemaan viinejä ruuan kanssa tai ilman.
    Tiedustelut ja varaukset 09 647255 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

    Kosmoksen

    Saksan viiniviikko
    Tysk vinvecka
    German Wine Week

    Menu 48,-

    Parsakeittoa, kuhaa ja karhunlaukkaa
    Sparrissoppa med gös och ramslök
    Asparagus Soup with Zander and Ramsons

    ¤¤¤

    Yön yli kypsennettyä poron osso bucoa, hiillostettuja kasviksia,
    yrttimausteista spätzleä ja puolukka-karviaisgremolataa
    Över natt bräserad osso buco på ren med halstrade grönsaker,
    örtsmaksatt spätzle och lingon- och krusbärsgremolata
    Over night braised Osso buco of Reindeer with charred Vegetables
    Herb seasoned Spätzle and Gremolata of Lingonberries and Gooseberries

    ¤¤¤

    Kaiserschmarrn - karamellisoitua ”pannukakkua”
    paahdettua pähkinää, rieslingillä marinoitua omenaa ja aprikoosia
    ja kastiketta kondensoidusta maidosta ja jugurtista
    Kaiserschmarrn – karamelliserad ”pannkaka” med rostade nötter,
    rieslingmarinerad äpple och aprikos samt sås på kondenserad mjölk och yoghrt
    Kaiserschmarrn – caramelized ”panncake” with roasted Nuts,
    Apple and Apricot marinated with Riesling
    and Sauce of condensed Milk and Yogurt

     

    758 2015 Walkenberg Riesling Trocken, Walluff GG, Toni Jost, Rheingau
                                                12cl 15,- / 75cl 94,-

    407 2015 ” R ” Spätburgunder, Weingut Toni Jost, Rheingau
                                                12cl 14,10 / 75cl 88,-

    839 2015 Wallufer Walkenberg Riesling Auslese Goldkapsel, Toni Jost, Rheingau
                                                   8cl 14,10 / 50 cl 88,-

                        

     

                                               Tervetuloa nauttimaan!

     

     

     

     

     

  • Ravintola Aito Open or Close

    Museokatu 29

    ravintola-aito.fi

    Riesling & Spätburgunder viikot 2019 @Aito

    Aperitiiviksi Pinot Rosé Brut, Weingut Barth, Rheingau 10,90


    Menu 52 € - Viinit 38 €
    Broilerinmaksaa, sieniä ja talon briossi Riesling Wisselbrunnen 2011, Weingut Barth, Rheingau
    ***
    Kalaliemi, grillattua kuhaa ja kirjolohenmätiä Langenlonsheimer Löhrer Berg Riesling 2012, Weingut Tesch, Nahe
    ***
    Karitsan ulkofilettä, porkkanaa ja tummaa rosmariinikastiketta Spätburgunder Trocken 2016, Weingut Meyer – Näkel, Ahr
    ***
    Pala juustoa + 5 € Päivän riesling tai spätburgunder päivän hintaan
    ***
    Vadelmaa, kauraa ja vaniljaa Piesporter Goldtröpfchen Auslese Riesling 2016, Nik Weis, St. Urbans-Hof, Mosel
     

    Tervetuloa!

  • Ravintola Bassi Open or Close

    Eteläesplanadi 22

    www.bassi.fi

     

  • Ravintola Nude Open or Close

    Kasarmikatu 44

    www.nude-ravintola.fi

  • Ravintola Zinnkeller Open or Close

    Meritullinkatu 25

    www.zinnkeller.fi


    Aidon ja rehellisen saksalaisen ruoan, viinin ja oluen nimeen vannova Zinnkeller on toiminut Helsingin Kruunuhaassa jo vuodesta 1980. Perinteitä vaaliva, maukas ja rakkaudella valmistettu ruoka, huolella valitut viinit ja oluet sekä rento meininki ovat saattaneet ravintolan miltei kulttimaineeseen. Ravintoloitsija Wolfgang Wiegandin vahvat kontaktit Saksaan näkyvät sekä viini-, olut-, että ruokalistalla, ja ravintola tuokin itse maahan kaikki viininsä ja osan raaka-aineista. Zinnkeller on liputtanut jo pitkän aikaa saksalaisten puna- ja valkoviinien puolesta, ja sen suureksi iloksi saksalaiset punaviinit alkavat vihdoin saada jalansijaa Suomessa. Ravintolapäällikkönä Zinnkellerissä toimii Wolgangin tytär Nina Wiegand.

    Herzlich Willkommen!

  • Sushibar & Wine Open or Close

    Freda: Fredrikinkatu 42

    Korjaamo: Töölönkatu 51 b 

    Uudenmaankatu: Uudenmaankatu 15

    Kauppakeskus Citycenter: Kaivokatu 8, 2.kerros

    Kallio: Hämeentie 19

    www.sushibar.fi

    Sushibar+Winen Riesling ja Spätburgunder viikot ovat 6.5-20.6.2019. Eli hieman pidemmät kuin viralliset viikot.

    Sushibar + Wine ravintoloissa pääset nauttimaan tuoreesta sushista, loistavista pientilaviineistä ja taiteesta, omissa persoonallisissa kaupunginosissaan. Sushibar + Wine tarjoaa aina tuoretta ja paikan päällä käsintehtyä sushia sekä makuihin sopivia erinomaisia viinejä. Tuoreus, laatu, erinomaiset maut, tyyli ja uniikki kulttuurimiljöö ovat ne ominaisuudet, jotka tekevät Sushibar + Winesta erityisen.

    Sushibareissa on laajempi Riesling-lista ajalla 6.5-20.6. Muutama Spätburgenderikin mahtuu joukkoon. Ruokalista vaihtuu 21.5 ja tulossa on ihania keväisiä makuja mm. parsaa.

    Tässä listaus viineistä:

    Karl Schaefer Sekt Blanc de Noir, Pfalz, pullomyynnissä

    Rebholz Riesling vom Muschelkalk, Pfalz, pullommynnissä

    Schlossgut Diel Riesling Trocken, Nahe, laseittain

    Koehler-Ruprecht Riesling Kabinett Halbtrocken, Pfalz, laseittain

    Immich-Batterieberg Engelwehr Riesling Kabinett Trocken, Mosel, laseittain

    X-Berg Pinot Noir Rosé, Pfalz, laseittain

    Shelter Winery Lovely Lilly Pinot Noir, Baden, laseittain

     

    Tervetuloa lounaalle, illalliselle tai poikkea vaikka viinilasilliselle!

  • Viking Mariella Open or Close

    Ravintola Plate

    Mariella Viinibaari

    www.vikingline.fi

  • Vinkkeli Open or Close

    Pieni Roobertinkatu 8

    www.ravintolavinkkeli.fi

    Keväinen menu ja värikäs kattaus saksalaisia viinejä Ravintola Vinkkelissä

    Ravintola Vinkkeli tarjoaa vierailleen Riesling & Spätburgunder -viikkojen aikana keväisen menun ja kirjavan kattauksen persoonallisia saksalaisia viinejä.